Trustpilot

Uanset køb fragt 29 kr.

Levering 1-2 hverdage

100% Dansk ejet lager

Varer produceret i Europa

Mumitroldene

Svensk-finske tove jansson er skaberen af mumidalen og alle dens beboere.

Tove jansson blev født i 1914 og døde i 2001.

Mumidalen så første gang dagens lys i 1946 i bogen “småtrollen och den stora översvämningen” der blev udgivet i danmark som “mumitroldene” i 1954. Det rigtige gennembrud kom dog først med bogen “troldkarlens hat” fra 1948.

I samlingen af tove janssons bøger om mumidalen og dens beboere findes:

Småtrollen och den stora översvämningen (1945) 

Kometen kommer (1968) 

Trollkarlens hatt (1968) 

Muminpappans memoarer (1968) 

Farliga midsommar (1954) 

Trollvinter (1957) 

Det osynliga barnet och andra berättelser (1962) 

Pappan och havet (1969)  

Sent i november (1971) 

 

På dansk:

Mumitrolden – de små trolde og den store oversvømmelse (1954) 

Kometen kommer (1974) 

Troldkarlens hat (1968)  

Mumifars erindringsbog (1971)  

Farlig midsommer(1970) 

Troldvinter (1957) 

Det usynlige barn og andre historier (1972) 

Mumifar og havet (1973) 

Sent i november (2002) 

Bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, men vil du have den fulde oplevelse af mumidalen bør du læse dem alle

 

Mumidalens beboere

 

Mumifar

Mumifar er overhovedet i mumifamilien. Han elsker sin familie højt men har også brug for alenetid. Her bruger han tid på at tænke og læse og skrive på sine erindringer. Mumifar er også en rigtig handymand, det er nemlig ham der har bygget mumihuset.

Mumimor

Mumimor er hende der passer på alle og hun er en kærlig mor for mumitrolden og alle hans venner. Mumimor er altid iklædt sit karakteristiske røde og hvide forklæde og hun er som regel et sted i mumihuset. Hvis Mumimor trænger til lidt tid alene går hun ud og samler muslingeskaller. Mumimor forlader sjældent mumihuset uden sin håndtaske; tasken har fire rum og er fuld af alverdens nyttige ting såsom: tørre sokker, snor, bolcher og chokolade, bark og mavepulver til de lidt sarte mumimaver.

Mumitrolden

Mumitrolden er mumimor og mumifars eneste barn. Han er altid venlig og loyal. Mumitrolden elsker at være omgivet af venner og familieMumitrolden elsker eventyr og tager helst afsted med sin bedste ven Mumrikken. Især eventyr i og ved vandet er noget Mumitrolden elsker. Han har både dykket efter perler og svømmet i det iskolde hav.

Mumrikken

Mumrikken er søn af Mymlen og Jokseren. Mumrikken er en sorgløs eventyrer der hvert efterår forlader Mumidalen og rejser sydpå for vinteren. Han vender dog altid tilbage til Mumidalen når foråret kommer. Mumrikken ryger ofte på sin pibe og spiller på mundharmonika. Han er ikke interesseret i materielle goder og bærer alt hvad han ejer i sin rygsæk – det betyder at han altid kan rejse hvorhen han vil. Mumrikken er ikke social ligesom Mumitroldene, men han nyder sit eget selskab. Hans yndlingsting er at fiske og vandre alene rundt om natten og se på stjerner. 

Lille my

Lille my er, som navnet antyder lille. Faktisk er hun så lille at hun kan ligge i mumrikkens lomme og sove i mumimors taske. Lille my mangler dog ikke personlighed, hun er nok den sørste personlighed i hele mumidaeln. Lille my siger lige hvad hun vil, uanset hvad andre tænker og mener om det. Hendes stærke meninger irriterer tit andre i mumidalen.Lille my er født midsommernat og er datter af mymlen og dermed halvsøster til mumrikken. Lille my og hendes storesøster mymlens datter er blevet adopteret af mumifamilien og bruger størstedelen af tiden sammen med dem i mumihuset. Lille my går altid i en ildrød kjole der matcher hendes kobberfarvede hår – det passer ligeledes til hendes iltre temperament. Hendes temperament til trods er lille my både loyal og tapper. 

Snif

Snif bor i Mumihuset sammen med hele Mumifamilien og går også i vinterhi ligesom dem. Med sine store ører hører han vældig godt og ved som den første når nogen er på vej. Snif overdriver altid, han sover også altid en uge længere end alle andre når de vågner op fra deres vinterhi. Snif er tit med på eventyr men er dog både en bangebuks og vældig klodset, især når han prøver at hjælpe. Snif er som et stort barn. Forestillingen om de store eventyr er mere ham, end de rent faktiske eventyr. Ligeså klodet som snif er, ligeså kærlig og venlig er han. Han er i højeste grad en del af mumifamilien.

Snorkfrøkenen

Snorkfrøkenen er Mumitroldens kæreste. Hun elsker alt hvad der er smukt og pænt, inklusive hende selv. Snorkfrøkenen hører til artern af snorker, der modsat mumitroldene har hår. Snorkfrøkenen har et smukt gyldent pandehår, som hun plejer og børster tit. Snorkfrøkenen elsker at tilbringe tid med mumitrolden og de går tit på eventyr sammen. Deres lege omhandler ofte en smuk heltinde og en stærk mandlig helt der ligner mumitrolden til forveksling. Udover at være lidt forfængelig og glad for mumitrolden er snorkfrøkenen både snarrådig og opfindsom.

KLIK HER OG SE VIDEOER