Trustpilot

Uanset køb fragt 29 kr.

Levering 1-2 hverdage

100% Dansk ejet lager

Varer produceret i Europa

Pippi Langstrømpe

© Astrid Lindgren Company™

Pippi långstrump (1945) på dansk Pippi langstrømpe (1946) markerer begyndelsen for verdens stærkeste pige, som den første af 12 bøger om hende.

Bøgerne omhandler den noget særprægede pige Pippi Lotta viktualier rullegardin krusemynte Efraims datter langstrømpe, kaldet Pippi langstrømpe.

Noget af det mærkeligste ved Pippi er at hun er superstærk og så har hun en lidt særpræget tøjstil. 

Pippi bor i huset villa villekulla en lille by. Pippi er ni år gammel, men bor helt alene. Pippis mor er død og hendes far er sømand, der blev skyllet i havet under en storm og er forsvundet. Pippi er dog ikke bekymret og regner med at hendes far nok skal komme tilbage, når han har fået bygget sig en ny og ordentlig båd. Indtil da er han negerkonge, for han er nemlig strandet på en ø fuld af negre. 

Helt alene bor Pippi dog ikke, hun har selskab af aben hr. Nilsson, som hun har fået af sin far. Hun har selv købt hesten hest, for en guldmønt fra sin kuffert fuld af guldmønter, som hun også har fået af sin far. 

I nabohuset bor de meget artige og fornuftige søskende Tommy og Annika. De er rigtig gode legekammerater. 

Børger om Pippi langstrømpe var, da de udkom, ret enestående. Astrid Lindgren lader børnene få ordet og alle Pippis ideer og fantasier får frit spil. Herudover var det ret usædvanligt at bøgerne havde en egenrådig og selvstændig pige der var hovedpersonen, og som siden har været en rollemodel for piger verden over. 

KLIK HER OG SE VIDEOER